تاثیر-موسیقی-در-بارداری

تاثیر موسیقی در دوران بارداری

تاثیر موسیقی در دوران بارداری

نکته بسیار هیجان انگیز این است که طبق مطالعات انجام شده گوش دادنبه موسیقی و تاثیر موسیقی در بارداری به طرز فوق العاده ای باعث کاهش فشار عصبی – عصبانیت و افسردگی در مادر می شود. در طی مطالعه ای که روی ۲۳۶ فرد حامله انجام شد. مشخص شد که  ۱۱۶ زن حامله به موزیک گوش دادند. و ۱۲۰ نفر دیگر هم بدون شنیدن موزیک این دوران را سپری نمودند. در گروهی که موسیقی گوش دادند، دو هفته موسیقی داشتند. و گروه دیگر فقط مراقبت های دوران حاملگی معمول را داشتند. به همین دلیل مشخص شد که گروه گیرنده موسیقی با کاهش شدید استرس بعد از دو هفته روبرو شدند.

تاثیر موسیقی بر استرس در بارداری

با توجه به تغییرات هورمونی و فیزیولوژیک در بدن مادر باردار، استرس و اضطراب با درجات متفاوت در فرد باردار بروز می کند. استرس در این دوران می تواند برای مادر و جنین با عوارضی شدید همراه باشد. سطوح بالای استرس در مادران باردار می‌ تواند اثرات منفی بر رشد جنین نیز داشته باشد. بنابراین  آرامش فرد باردار در این دوران می تواند بسیار حائز اهمیت گردد. به همین دلیل باید تمهیدات اساسی برای آرامش مادر فراهم شود. یکی از آرامش دهنده ترین این راه ها موسیقی می باشد. فرد باردار می تواند با گوش دادن به موسیقی بر استرس خود غلبه کند.

از آن جا که استفاده از انواع داروهای آرام بخش بعلت اثرات نا معلوم بر جنین با محدودیت هایی همراه می باشد، بنابراین بهترین روش استفاده از موسیقی درمانی است. که در مطالعات مختلف برای راه حلی مناسب در نظر گرفته شده است.

تاثیر-موسیقی-در-بارداری

انتخاب موسیقی مناسب در دوران بارداری مادر

  • موسیقی باید آرام و ملایم باشد.
  • با صدای بلند پخش نشود. گوش دادن به موسیقی کلاسیک ایده‌ال است. زیرا جنین صداهای آرامش‌ دهنده را درک می‌ کند.
  • از موارد کلاسیک مانند بتهوون، موتزارت و باخ باشید. اما توجه داشته باشید که بعضی از قطعه‌ها ممکن است صدای بلندی داشته باشند.
  • در حقیقت گفته شده است که موسیقی موتزارت بر رشد مغز شنوندگان، به‌ ویژه حافظه فضایی آن‌ها تأثیر بسزایی می‌ گذارد. مرکز فعالیت‌ های موسیقی مغز در نیمکره راست قرار دارد که مرکز روابط فضایی بین اشیا است. بنابراین رشد قسمتی از مغز بر رشد قسمت دیگری در همان ناحیه از مغز تأثیر دارد.
  • مادر نیز باید از موسیقی لذت ببرد. اگر مادر از نوع خاصی از موسیقی لذت نبرد، آن موسیقی بر جنین داخل شکمش نیز تأثیری نخواهد داشت.
  • به‌ جای موسیقی کلاسیک می‌ توانید لالایی‌ ها و یا موزیک مدرن را امتحان نمایید.
  • همچنین می‌ توانید سبک‌ های دیگر موسیقی را گوش دهید که خیلی پر سروصدا نیستند. مانند R&B آرام و موسیقی پاپ.
  • صداهای ضبط‌ شده از طبیعت و صدای آب و امواج دریا برای جنین آرامش‌ بخش‌ می باشند.
  • موسیقی‌ انتخاب نمایید که هارمونی و پایه‌ای یکسان داشته باشد. تغییرات ناگهانی در ریتم، ضرب‌ آهنگ و صدای موسیقی باعث وحشت کودک شما می‌ شود.
  • درباره ی نوع موسیقی مناسب برای جنین‌ خود تحقیق کنید.
  • همچنین می‌ توانید در اینترنت موسیقی مناسب جنین را جست‌وجو کنید.

تاثیر موسیقی به واکنش جنین در دوران بارداری

دقت نمایید که جنین تقریبا از ۴ یا ۵ ماهگی قادر خواهد بود به نیرو های اولیه پاسخ دهد. این نیرو ها می توانند شامل ضربان قلب مادر و صدای او و نیز موسیقی که مادر گوش می دهد، باشند.

در واقع طبق مطالعه ای که بر روی زنان حامله که در دوران بارداری خود، تقریبا نیم ساعت در طول روز به موسیقی موتزارت گوش می داده اند انجام گردید. و نتایح بسیار هیجان انگیزی منتشر شد. طبق این تحقیق نوزادان این مادران پس از تولد کمتر از افرادی که این موسیقی را گوش نداده بودند حالت تهاجمی داشتند. در یک مطالعه دیگر اثر شنیدن موسیقی در دوران جنینی مشاهده گردیده که شنیدن موسیقی موجب پیشرفت یادگیری در بزرگسالی می شود. هر چند مکانیزم فیزیولوژیک و مولکول آن هنوز نامعلوم می باشد.

تاثیر-موسیقی-در-بارداری

قدرت شنوایی جنین

همانگونه که می دانید قدرت شنوایی جنین از مدت ها پیش مورد بررسی قرار گرفت. در واقع شنوایی جنین به ماه حاملگی و خصوصیت صدا بستگی دارد. توجه داشته باشید که شروع شنوایی جنین انسان از ۲۸-۲۶ هفتگی ( شش ماهگی) مشاهده می گردد. سر و صدای جفت، بافت های مادر و صدای مادر نقش بسزایی در تقویت شنوایی جنین در رحم دارد. جنین این صداها را و صدای مادر را بخاطر خواهد سپرد. بیشتر مطالعات نشان دهنده توانایی تشخیص موسیقی در مغز جنین انسان می باشد. و تاثیر مثبت موسیقی بر جسم مادر و جنین در بارداری مشاهدا شده است. پس در زمان بارداری گوش دادن به موسیقی جهت رشد و آرامش جنین فراموش نشود.

مزایای پخش موسیقی برای جنین

  • برای کودک خود موسیقی پخش نمایید تا رحم به مکانی آرامش‌ بخش تبدیل گردد. اگرچه رحم به‌ طور طبیعی محیطی آرام برای فرزند شما می باشد. صدای مایع آمنیوتیک، ضربان قلب مادر و سایر صداهای بیرونی نیز بلند هستند. بنابراین موسیقی آرام سبب آرامش بیشتر فرزند شما می‌ شود.
  • موسیقی بر رشد مغز جنین تاثیر زیادی دارد. بر اساس مطالعات، جنینی که درون رحم مادر آهنگی مانند لالایی را چندین‌ بار می‌ شنود. بعد از تولد نیز آن آهنگ را تشخیص داده است. با آن آرام می‌ گیرد.
  • خواندن لالایی یا سایر ترانه‌ های کودکانه برای جنین، رابطه ی او را با والدین تقویت می‌ نماید. در نتیجه کودک پس از تولد صدای آن‌ ها را تشخیص می‌ دهد.
  • هیچ مدرک علمی‌ وجود ندارد. که نشان دهد گوش دادن به موسیقی کلاسیک در رحم می‌ تواند کودک شما را باهوش‌ تر نماید. پخش موسیقی کلاسیک برای جنین به این معنی نیست که آن‌ ها بعد از تولد از موسیقی کلاسیک لذت می‌ برند.
  • مطالعات بی‌ شماری روی تأثیر موسیقی بر جنین انجام گرفته است. اما دانستن اینکه جنین در رحم چه احساسی دارد. و به چه فکر می‌ کند سخت است. با وجود این، این مسئله کاملاً مشخص است که اگر موسیقی با صدای مناسب پخش شود، هیچ آسیبی به جنین نمی‌ رساند.

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *