تعریف موسیقی یا موزیک
تعریف موسیقی یا آهنگ را که در ادبیات پارسی کهن به آن خنیا هم گفته می شود. حرفه ای است که از صدا یا سکوت تشکیل می گردد. عناصر اصلی تشکیل دهندهی موسیقی، ملودی، هارمونی و ریتم می باشد. کـه ملودی بوسله زیر و بمی صداها تشکیل می شود.
موسیقی چه قسمتی از زندگی شما را تشکیل می دهد؟
شما موسیقی مورد علاقتان را چند بار در روز گوش می دهید؟ آیا تاکنون برای فرار از استرس های کاری یا فشارهای زندگی روزانه گوش دادن به موسیقی و یا نواختن ساز را وارد زندگی خود نموده اید. یا به بهانه های گوناگون به دلیل کمبود زمان و یا رفت و آمد به کلاس، شانس بهره مندی از مزیت های آن را از دست داده اید. اگر پاسخ شما مثبت است. موسیقی و نواختن ساز موسیقایی از آن دسته هنرهایی می باشد که آرامش روح و روان انسان را فراهم می نماید. و تاثیر بسزایی بر روی مغز و تقویت حافظه دارد. فراگیری نواختن ساز بسیار به روحیه شما موثر خواهد بود.هیچ اهمیتی ندارد که چقدر در این کار و مهارت پیشرفته خواهید نمود. همین که بتوانید قسمتی از احساساتتان را از طریق ساز خود بیان نمایید. و تا حدی از مشغله های روزمرتان کم کنید، با ارزش خواهد بود.
با وجود دغدغه های امروزی در زندگی نواختن ساز تاثیر مثبتی در افزایش آرامش زندگی خواهد گذاشت. موارد زیر از جمله نکات مثبت در یادگیری این مهارت هنری در زندگی است.
- افزایش عملکرد ادراک و شناخت
- کاهش استرس
- کم کردن اشتها
- تقویت حافظه
- کمک به مدیریت درد
- کمک به خواب بهتر
- بالا بردن انگیزه
- بهبود خلق و خو
- کاهش علائم افسردگی
- بالا رفتن استقامت ورزشی
ایرانیان از قدیم علاقه زیادی به آموزش و یادگیری موسیقی دارند. و همیشه خواستار این بوده اند که نوازنده ساز مورد علاقه ی خود باشند. و همچنین نوازندگان و آهنگسازان خوش آوازه ای در فرهنگ موسیقی ایرانی پرورش یافتند. دستگاه ها و نواهای زیادی که از گذشته در تاریخ ما به یادگار مانده است که بیانگر همین موضوع می باشد.
اصطلاحات رایج هنر موسیقی
تئوری موسیقی
به کلیه قواعد و اصطلاحات نظری موسیقی، تئوری موسیقی می گویند.
سلفژ (سرایش)
خواندن و نوشتن نت های موسیقی را سلفژ می گویند. سلفژ جهت افزایش توانایی حس شنوایی در تشخیص و درک عوامل سازنده موسیقی مانند: ریتم ملودی، هارمونی و… مورد استفاده قرار می گیرد. این رشته بالقوه کاربرد زیادی می تواند داشته باشد. اگرچه استفاده از آن توام با روشی منطقی و سنجیده است. در آماده سازی هنرجویان طی مراحل گوناگون (مبتدی تا مقاطع بالا) نقش خیلی موثری خواهد داشت.
وزن خوانی (ریتم خوانی)
استفاده از صداها و سکوت ها با امتداد گوناگون را که از لحاظ زمان با هم متناسب باشد. وزن خوانی می گویند. خواندن وزن قطعات موسیـقی با همراهی آهنگ را می توان وزن خوانی نامید. برای وزن خوانی یک قطعه به نام نت ها توجهی نمی شود. و بیشتر دنباله ی آن ها که کششی را تعیین می نماید. مورد نظر است. در وزن خوانی نام نتها از الفاظی مثل: ۱و۲ یا ۱،۲،۳،۴،۵،۶ استفاده می شود.
نت در تعریف موسیقی
نت علامتی است که بوسیله آن، صداهای موسیـقی نوشته و اجرا می شوند.
ضرب
ضرب معیاری برای سنجش زمان می باشد. به عبارت ساده تر اگر بخواهیم هر ضرب را مساوی با یک ثانیه در نظر داشته باشیم می توان گفت: یک ضرب برابر است با یک ثانیه زمان و یک ثانیه زمان نیز برابر با یک نت سیاه می باشد.