مزایا و معایب ساز ویولن

مزایا و معایب ساز ویولن

مزایای ساز ویولن

تحقیقات نشان می دهد که یادگیری یک ابزار موسیقی برای کودکان و بزرگسالان مفید است و حتی ممکن است برای بیماران ناشی از آسیب های مغزی نیز مفید باشد.کاترین لودای، متخصص روانشناسی دانشگاه وستمینستر، “موسیقی احتمالا چیزی منحصر به فرد دارد.” “این باعث تحریک مغز ما به صورت قدرتمند کردن آن می شود که به دلیل ارتباط عاطفی ما با آن می باشد.”نواختن یک ساز موسیقی یک تجربه غنی و پیچیده است که شامل ادغام احساسات از قبیل حس بینایی، شنوایی و لامسه، و همچنین حرکات خوب است و یادگیری انجام این کار می تواند تغییرات طولانی مدت در مغز ایجاد کند.

1- تغییرات در ساختار مغز با آموزش موسیقی

موسیقیدانان حرفه ای، کارآموزان بسیار ماهر هستند که سال ها آموزش و تدریس خصوصی را می گذرانند و آزمایشگاهی طبیعی را فراهم می کنند که دانشمندان علوم اعصاب می توانند مطالعه کنند که چگونه چنین تغییراتی که به عنوان یک تغییر ماندگار وابسته به تجربه شناخته می شود در طول عمر آنها رخ می دهد.مطالعات اولیه اسکن مغز نشان داد تفاوت های قابل توجهی در ساختار مغز موسیقیدانان و غیر موسیقیدانان در سنین مشابه وجود دارد.

به عنوان مثال، corpus callosum، یک مجموعه عظیم از فیبرهای عصبی که دو طرف مغز را متصل می کند، در موسیقیدانان و نوازندگان به طور چشمگیری بزرگتر است.مناطق مغز درگیر در حرکات، شنوایی و توانایی های فضایی نیز در نوازندگان حرفه ای کیبورد بزرگتر است. منطقه ای که به پردازش احساسات لامسه از دست چپ اختصاص داده شده است در نوازندگان ویالون بزرگتر و گسترده تر است.

2- آموزش موسیقی و سطح آگاهی

این مطالعات، داده ها را از گروه های مختلف افراد در یک زمان مقایسه کرده است. به این ترتیب، آنها نمیتوانستند تعیین کنند که آیا تفاوتهای مشاهده شده در واقع توسط آموزش موسیقی ایجاد شده است یا اینکه تفاوتهای آناتومیک موجود، بعضی از آنها را به سوی نوازندگی سوق داده است.

اما بعدا، مطالعات طولی که افراد را در طول زمان پیگیری می کنند، نشان داده است که افراد جوان که ۱۴ ماه تمرین های موسیقی دارند، تغییرات ساختاری قابل توجه (pdf) و عملکرد مغزی (pdf) بهتری در مقایسه با کسانی که این کار را نمی کنند، نشان می دهند.با این همه، این مطالعات نشان می دهد که یادگیری و نواختن یک ابزار موسیقی نه تنها حجم سلول های خاکستری را در مناطق مختلف مغز افزایش می دهد بلکه می تواند ارتباطات طولانی مدت بین آنها را تقویت کند.تحقیقات دیگر نشان می دهد که آموزش موسیقی همچنین حافظه کلامی، استدلال فضایی و مهارت های سواد آموزی را تقویت می کند، به طوری که نوازندگان حرفه ای معمولا در مقایسه با افراد غیرموسیقی گرا در این توانایی ها بیش از پیش پیشرفت می کنند.

3- بالا بردن توانایی جسمی

  • افزایش قدرت بازو درنواختن ویولن  :شما ممکن است در اوایل کار، در مدت زمان کوتاهی احساس خستگی کنید. این امر کاملا طبیعیست. همچنان که ماهیچه های بازو و بالا تنه شما قویتر میشوند، این مشکل هم ناپدید میشود.
  • تقویت ژست در نواختن ویولن :یکی دیگر از مزیت های نواختن ویولن این است که این کار نیازمند صاف و مستقیم نشستن است. شما خواهید یافت که کمر و شانه هایتان قویتر شدند و میتوانید با حالت بهتری، بالا تنه خود را تقویت کنید.

4- تاثیرات اجتماعی یادگیری ویولن بر کودکان

یادگیری موسیقی مزایای دیگری دارد که اطلاع از آن‌ها نیازی به تحقیقات علمی ندارد. نواختن ویولن به فرزند شما کمک می‌کند تا در مقابل دیگران حرفی برای گفتن داشته باشد. فرزند شما می‌تواند در برخورد با دیگران درباره مهارت جدید خود صحبت کند و حتی در یادگیری موسیقی به دوستانش کمک کند.حضور او در جمع هنرمندان به عنوان مثال نوازندگی در ارکستر، گروه‌های نوازندگی دوستان و … باعث افزایش اعتماد به نفس و حس مفید بودن او در جامعه می‌شود. این اعتماد به نفس در تمام فعالیت‌های زندگی همراه کودک است و از تمام همسالان خود گامی پیشتر خواهد بود.

5- تاثیرات فیزیکی نوازندگی ویولن

کودکی که به یادگیری ویولن می‌پردازد از فواید فیزیکی متعددی بهره می‌برد. با افزایش مهارت نوازندگی و حافظه عضلانی که برای نواختن لازم است، قدرت بدنی و انعطاف‌پذیری کودک شما افزایش می‌یابد. همچنین با فراگرفتن تکنیک‌های جدید و جذاب، بازو و انگشتانش به تدریج قوی می‌شوند.با یادگیری وضعیت‌های فیزیکی صحیح بدن در هنگام نوازندگی، کودک وضعیت صحیح ایستادن، نشستن روی صندلی و وضعیت کمر و شانه‎‌ها را می‌آموزد و این اصول برای او تبدیل به عادت می‌شود. در نتیجه کودک شما همیشه با وضعیتی صحیح زندگی خواهد کرد.

با یادگیری کنترل آرشه و استفاده از دست راست، هماهنگی بین دو دست کودک افزایش می‌یابد.بیشترین میزان تاثیر موسیقی بر کودکان در سنین بین ۱۰ تا ۱۳ سالگی است اگرچه کودکان پیش از ۱۰ سالگی و پس از ۱۳ سالگی هم از تاثیرات گفته شده بهره‌مند هستند.یادگیری موسیقی تاثیر زیادی در پرورش مهارتهای ارتباطی کودکان دارد. طی یک آزمایش مشخص شد که کودکانی که ۳ سال و یا بیشتر به یادگیری موسیقی پرداخته‌اند، توانایی بیشتری در صحبت‌کردن و تکمیل الگوهای دیداری دارد.

6- یادگیری بهتر زبان

لوریزن می‌گوید: «وقتی به بچه‌های دو تا نه ساله نگاه می‌کنید، یکی از پیشرفت‌های یادگیری موسیقی را می توان در توسعه زبان‌اموزی مشاهده کرد که در این مرحله بسیار مهم است». کودکان برای دسترسی به صداها و کلمات آمادگی دارند و آموزش موسیقی به آنها کمک می‌کند تا این توانایی‌های طبیعی را افزایش دهد.

او می‌گوید: «بزرگ شدن در یک محیط غنی از موسیقی، اغلب برای توسعه زبان کودکان مفید است». اما لئوریسن در ادامه می افزاید که این ظرفیت‌های ذاتی باید “تقویت شوند، تمرین داده شوند، مورد تقدیر قرار بگیرند» که اینکار می‌تواند در خانه یا در کلاس موسیقی یا یک محیط آموزشی رسمی موسیقی انجام شود.

با توجه به کارگاه آموزشی کودکان ، تأثیر آموزش موسیقی بر توسعه زبان‌آموزی را می‌توان در مغز مشاهده کرد. به ادعای این گروه: «مطالعات اخیر به وضوح نشان داده است که آموزش موسیقی، به طور فیزیکی بخشی از سمت چپ مغز را که با پردازش زبان درگیر است توسعه می دهد و در واقع می‌تواند مدارهای مغز را به روش‌های خاصی به هم متصل کند. پیوند دادن آهنگ‌های آشنا با اطلاعات جدید همچنین می‌تواند اطلاعات را در ذهن کودکان تثبیت کند».

این رابطه بین موسیقی و توسعه زبان از نظر اجتماعی نیز برای کودکان بسیار سودمند است. دکتر کایل پروت (Kyle Pruett)، استاد بالینی روانپزشکی کودکان در دانشکده پزشکی ییل و موسیقیدان می‌گوید: «توسعه زبان در طول زمان، موجب تقویت بخش هایی از مغز می‌شود که به فرایند موسیقی کمک می‌کند. مهارت زبانی، ریشه مهارت‌های اجتماعی است. تجربه موسیقی، ظرفیت‌های مهارت زبانی را تقویت می‌کند».

7- افزایش آی-کیو ( IQ)

ای گلن شلنبرگ (E. Glenn Schellenberg) طی مطالعه‌ای که در دانشگاه تورنتو در می‌سی‌ساگا انجام داد که یافته‌های آن در سال ۲۰۰۴ در نشریه علوم روانشناسی منتشر شد، دریافت که ضریب هوشی بچه‌های شش ساله‌ای که هر هفته درس پیانو و آواز می‌گرفتند کمی افزایش داشت. در آزمایش شلنبرگ، یک گروه ده نفره از بچه‌های شش ساله، کلاس پیانو و آواز داشتند، گروه دوم، کلاس تئاتر (برای اینکه مشخص شود آیا قرار گرفتن در معرض هنر به طور کلی باعث افزایش ضریب هوشی می‌شود و یا فقط موسیقی این اثر را دارد) و به گروه سوم هیچ آموزشی از هیچ نوعی داده نشد. ضریب هوشی بچه‌ها قبل از وارد شدن به مرحله اول، و سپس قبل از وارد شدن به مرحله دوم سنجیده شد.

به طرز شگفت‌انگیزی، کودکانی که در طول سال تحصیلی آموزش موسیقی دیده بودند، به طور میانگین سه امتیاز بالاتر از سایر گروه‌ها در ضریب هوشی خود داشتند. IQ گروه تئاتر به اندازه گروه موسیقی افزایش نیافت، اما رفتارهای اجتماعی آنها نسبت به گروه موسیقی بیشتر شد.

8- کار کردن بیشتر مغز

تحقیقات نشان می‌دهد که مغز موسیقیدانان، متفاوت از کسانی که با موسیقی سروکار ندارند کار می‌کند. دکتر اریک راسومسن، رئیس بخش «موسیقی از دوران کودکی» در برنامه آمادگی پیبادی (Peabody) دانشگاه جان هاپکینز، جایی که او یک برنامه آموزشی تخصصی برای کودکان دو ماهه تا نه ساله را آموزش می‌دهد، می‌گوید: «تحقیقات خوبی در زمینه علوم اعصاب انجام شده که نشان می دهد کودکانی که با موسیقی درگیر هستند، فعالیت‌های عصبی بیشتری نسبت به افرادی که آموزش موسیقی نمی‌بینند دارند. وقتی شما موسیقیدان باشید و یک ساز هم بزنید، باید از مغزتان بیشتر استفاده کنید».

درواقع نتایج مطالعه‌ای که به رهبری الن وینر (Ellen Winner)، استاد روانشناسی کالج بوستون و گاتفریید شلو (Gottfried Schlau)، استاد پزشکی اعصاب در مرکز پزشکی دیکانس (Deaconess) و دانشکده پزشکی هاروارد انجام شد نشان دهنده‌ی تغییراتی را تصاویر مغز کودکانی است که طی مدت ۱۵ ماه از به طور هفتگی آموزش و تمرین موسیقی داشتند. طبق یافته‌های بنیاد دانا (Dana)، سازمان خصوصی بشردوستانه که از تحقیقات مغز پشتیبانی می کند، دانش‌آموزانی که در این مطلعه آموزش یادگیری ویولن می‌دیدند، می‌توانستند به خوبی صداها را از هم تمیز دهند، و تصویربرداری مغز آنها نشان می‌داد که شبکه‌هایی در مغز که با این توانایی‌ها مرتبط هستند تغییر کرده‌اند.

معایب ساز ویولن

1-فاصله بین نت ها در سراسر صفحه انگشت متفاوت است

اگر فکر می‌کردید این واقعیت که ویولن فرت ندارد دشوار است، چالش دیگری و حتی بزرگ‌تر را در پیش دارید!در سراسر فرت برد، موقعیت انگشتان تغییر می کند. اگر نزدیک‌تر به طومار ساز بنوازید، آهنگ‌ها از یکدیگر دورتر می‌شوند. اگر نزدیک‌تر به پل بنوازید، آهنگ‌ها به هم نزدیک‌تر و نزدیک‌تر می‌شوند، تا جایی که انگشت‌ها نمی‌توانند پشت هم قرار گیرند. در بالاترین گام، انگشتان باید جایگزین یکدیگر شوند، زیرا تفاوت بین صداها می تواند به کوچکی 0.1 اینچ باشد.این بدان معناست که اگر حافظه عضلانی خود را برای یافتن گام‌های نیمه پایینی ساز تمرین داده‌اید، باید انگشتان خود را به طور کامل برای نواختن در قسمت بالایی تمرین دهید.

2-آرشه کشی

دشواری واقعی نواختن ویولن در اجرای ضربات آرشه با دقت نهفته است. یک نوازنده ویولن باید به طور همزمان زاویه آرشه و فشار وارد شده به سیم ها را کنترل کند. اگر فقط کمی فشار زیادی اضافه کنید، صدای خراش می شنوید. از طرف دیگر، اگر از فشار خیلی کم استفاده کنید، صدای جیر جیر به گوش می رسد.

3-کوک کردن ویولن هم مشکل است

وقتی متوجه شدید که نواختن ویولن دشوار است، به زودی متوجه خواهید شد: آماده سازی قبل از نواختن نیز می تواند یک چالش باشد! دلیل سخت بودن کوک ویولن این است که دو عنصر کوک باید با هم کار کنند تا ویولن را به خوبی کوک کنند: میخ ها و تیونرهای خوب. کوک با تیونرهای خوب شبیه به کوک گیتار است.با این حال، تنظیم با گیره ها کاملاً متفاوت است. پیدا کردن گام صحیح با گیره ها می تواند بسیار سخت باشد. علاوه بر این، اگر میخ را فقط نیم چرخش بیش از حد بچرخانید، رشته ها به راحتی می توانند پاره شوند. به همین دلیل است که در ابتدا، کوک ویولن می تواند بسیار چالش برانگیز باشد!

4-ظرافت زیاد

تغییرات کوچک و ظریف در موقعیت دست، انگشتان یا آرنج باعث تغییر صدا می شود.اگر انگشت را حتی 0.1 اینچ دور کنید باعث ایجاد صدایی ناهماهنگ می شود.اگر کمی بیشتر به آرشه فشار وارد کند صدای جیر جیر از ویولن می شنوید.اگر انگشتت را یک ثانیه دیر تر روی صفحه گذاشتی؟ صدای جیر جیر می شنوید.آرنج شما بیش از بالا قرار گرفته باشد نمی تواند به سیم ها برسد.در نظر گرفتن همه این تفاوت ها ظریف ممکن است بسیار سخت است و یک تغییر کوچک به راحتی می تواند صدای ظریف را مختل می کند.

ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا یه آهنگ ساده را خوب بنوازید شاید نوازندگان مبتدی در ابتدا خسته شوند و در حالی زمان زیادی را در روز تمرین می کنند ولی هنوز صدای زیبای ویولن را نشنیده اند. ولی این را بدانید که هر کسی می خواهد ویولن را یاد بگیرد باید زیاد تمرین کند حتی نوازندگان ماهر و مطرح که چندین سال هر روز تمرین کرده اند تا به جایی می خواستند رسیده اند.حتی اگر اکثر مواقع صدایی عالی از ویولن خود نمی شنوید باز هم به تلاش خود و نواختن آهنگ های مورد علاقه تان ادامه دهید و هر روز به یادگیری چیزهای جدید بپردازید.

تاثیر ویولن بر مغز

5-آسیب های بدنی

آسیب مفصل فک در نوازنده ویولن

مفصل فک برای نگاهداشتن ویولن یک حرکت جانبی به سمت چپ دارد، انگار فک تمایل دارد به شانه چپ نوازنده نزدیک شود. شاید یکی از عوارض ویولن ایجاد همین حالت در فک نوازنده باشد که موجب آسیب نوازندگی میشود. استمرار این حالت میتواند موجب انحراف جانبی فک به سمت چپ بشود. لذا ضروری است نوازنده ویولن تمریناتی در جهت اصلاح این حالت مفصل فک خود داشته باشد و در صورتیکه در این بخش احساس ناخوشایند و یا درد داشت، برای معاینه و بررسی دقیق تر مراجعه کند.

آسیب گردن و شانه در نوازنده ویولن

چرخش گردن به سمت چپ یکی از مواردی است که بصورت اختصاصی در نوازندگان ویولن وجود دارد. این چرخش در دراز مدت موجب ایجاد تغییراتی در عضلات، مهره ها و دیسک بین مهره ای آنها میشود و از مضرات ویولن محسوب میشود. چرخش های یکطرفه موجب انقباض غیر قرینه برخی عضلات و کشش در دسته ای دیگری از آنها میشود. این حالت یک ایمبالانس عضلانی ایجاد میکند که به سادگی بر روی وضعیت ستون فقرات گردنی اثر منفی میگذارد و یکی دیگر از دلایل آسیبهای نوازندگی است.

بنابراین لازم است که نوازنده ویولن تمرینات ورزشی اختصاصی و علمی انجام دهد تا پیش از درگیری ساختارهای یاد شده، آنها را اصلاح کند. همانطور که در تصویر ملاحظه می کنید عضله ای به نام SCM که نام اختصاری عضله استرنوکلایدوماستوئید است کاملا در حالت انقباض قرار گرفته است. این تنها یکی از ده ها عضله اطراف گردن است که سفتی آن را با چشم میتوانید ببینید. در صورتیکه انقباض یا سفتی، کشیدگی و طویل شدن بسیاری از آنها را متوجه نمی شوید که نیاز به معاینه و بررسی دقیق دارد.

شانه راست نوازنده ویولن برای رساندن آرشه به ساز باید در وضعیتی قرار گیرد که از نظر علم کینزیولوژی به آن اینترنال روتیشن یا چرخش داخلی میگوییم این حالت بویژه در حین نواختن سیم های بم، که همراه با باز شدن بازو از کنار تنه است موجب کاهش فضای بین مفصلی و اعمال فشار به برخی تاندونهای شانه میشود. این وضعیت احتمال گیرافتادگی تاندونی را افزایش میدهد. بنابراین با استفاده از اصلاحاتی در حرکات روزانه و انجام برخی تمرینات اختصاصی میتوان به سادگی از بروز این مشکلات پیشگیری کرد.

آسیب مچ و بازوی دست نوازنده ویولن

مچ دست راست برای حرکت دادن و کنترل کردن آرشه باید حرکاتی جانبی انجام دهد. این حرکات تکرار شونده عاملی برای آسیب دیدگی در تاندون های مچ دست راست نوازنده ویولن است. درد دست نوازندگان ویولن علاوه بر علت یاد شده در اثر حرکات ظریف و تکرار شونده انگشتان نیز ممکن است ایجاد شود. وجود قدرت مناسب در عضلات مچ دست و انگشتان میتواند به خوبی مانع از اینگونه آسیبهای نوازندگی شود.

بازوی چپ نوازنده ویولن تمام مدت در حالت خمیده قرار گرفته است. این حالت خمیده دائمی موجب درگیری عضله دوسر بازو یا جلو بازو و آسیب نوازندگی میشود. باید با دقت علائم این بخش را در نظر داشت و با روشهایی از درگیری این عضله دوسر جلوگیری کرد. بویژه حرکات کششی سنجیده میتواند به پیشگیری از آسیب آن بسیار کمک کند.

دانستنی های ویولن

1- سرعتی ترین نوازنده ویولن جهان که رکورد دیوید گارت را زده است یک ویولونیست انگلیسی به نام بن لی است که توانسته قطعه Bumblebee رابا سرعت ۱۵ نت در ثانیه بنوازد.دیوید گارت این قطعه را با ۱۳ نت در ثانیه نواخته بود.

2- بر اساس تحقیقاتی که سطوح مختلف پردازش شناختی را اندازه گیری می کند، ویولونیست ها نشان داده اند که سرعت پردازش سریع تر نسبت به افراد دیگر دارند.

3- ویولن برای اولین بار درسال ۱۵۰۰ میلادی یعنی حدود ۵۰۰ سال قبل توسط آندره آماتی طراحی شد.در آن زمان ویولن شکل متفاوت تری داشت و در سال ۱۸۰۰ میلادی به این شکلی که امروزه وجود دارد تغیر شکل یافت.همچنین علاوه بر ساختمان ساز ویولن آرشه ویولن نیز در ابتدا شکل دیگری داشت که تغییرات زیادی نیز روی آرشه ویولن اتفاق افتاد.
4- ویولن مدرن یعنی ویولنی که در حال حاضر می شناسیم اولین بار در کشور ایتالیا و به دست سازندگانی چون استرادیواریوس و آماتی در قرن ۱۷ام ساخته شده است.به طوری که برخی از سازهای استرادیواریوس هنوز هم وجود دارند و بالاترین قیمت ها را دارند.

5-کلمه ویولن از دوره قرون وسطا و از کلمه Vitula‌به معنی سازهای زهی آمده است.همچنین کلمه Vitula معنی گاو ماده را نیز می دهد.
6-رکورد جهانی ویولن زدن روی دوچرخه توسط کریستین آدام در سال 1963 در بزرگراهی در کشور سوئیس با طی کردن مسافت 60.45 کیلومتر در ۵ ساعت و ۸ ثانیه است.
7- ویولن ها از آن چیزی که می بینید بسیار پیچیده تر هستند. بیش از ۷۰ قطعه مختلف چوب در کنار هم قرار می گیرند تا یک ویولن مدرن را تشکیل دهند.

8- ویولونیست مشهور به نام Fritz Kreisler فرتز کریسلر به عنوان یکی از کاپیتان های کشتی های جنگی در جنگ جهانی اول بود.او با توجه به مهارت های شنیداری که از نواختن زیاد ویولن بدست آورده بود می توانست موقعیت دقیق توپخانه های دشمن را تشخیص دهد.

9- هر یک ساعت تمرین ویولن حدود ۱۷۰ کالری می سوزاند.

10- موتزارت با وجود اینکه پیانیست برجسته و آهنگساز بود همچنین از برترین ویولونیست های زمان خود بود. در واقع، پدر موتزارت برای اولین بار تمرین های ویولن را برای موتزارت آموزش می داد.

12- آرشه ویولن معمولا بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ مو است که این مو می تواند از جنس موی اسب یا نایلون پلاستیکی باشد.

13- نوازندگان ویولن در هندوستان به طرزی عجیب نوازندگی می کنند.به طوریکه در حالت نشسته ویولن را زیر چانه خود قرار می دهند.

14-  در ویولونیست ها قسمت هایی از مغز که مسئول دست چپ و راست هستند حساس ترند. یعنی ویولونیست ها بهتر از دیگران می توانند قسمت های مختلف دست خود از انگشتان تا کتف را کنترل کنند.
15- ویولن ها معمولا از چوب صنوبر یا چوب افرا ساخته می شوند. نکته جالب ایینکه برخی ویولن ها نیز هستند که از سرامیک یا شیشه یا فلزات مختلف ساخته می شوند که معمولا برای تزئین ساخته شده اند.

تاثیر ویولن بر مغز

بسیاری از واقعیت های ویولون نشان می دهد که نواختن ویولن تأثیر قابل توجهی بر ذهن دارد.یک مطالعه از دانشگاه هاروارد نشان داد که آموزش ویولن در سنین کودکی موجب افزایش مهارت های شناختی و ذهنی شامل حافظه، استدلال غیر کلامی و توجه کردن به نکات ریز می شود.

یادگیری و نواختن ویولن حافظه را بهبود می بخشد

حافظه ما را می توان با کارکردن مغزمان به روشی خاص تقویت کرد و یادگیری ویولن یکی از این روش هاست. به طور خاص، یادگیری یک ساز موسیقی مانند ویولن باعث تحریک “آمیگدال” و “هیپوکامپ” می شود که در احساسات و خاطرات نقش دارند. تمام عوامل یادگیری و نواختن ویولن که شامل حافظه می شود را در نظر بگیرید:

  •  حفظ آهنگ ها (با ریتم، هارمونی، ملودی، تن)
  •  نت های صفحه انگشت گذاری (گریف)
  •  دانش نظری موسیقی (ریتم، هارمونی، ملودی)

در حین یادگیری و نواختن ویولن، “هیپوکامپ” را تحریک می کنیم که “نوروژنز”، تشکیل نورون های جدید را فعال می کند. “نوروژنز” با بهبود یادگیری و حافظه مرتبط است.

مزایای آموزش ویولن به کودکان

ویولون برای کودکان ساز خوبی ست، صدای زیبایی که ایجاد میکند بسیار دلربا و موزون است.علاوه بر صدا،بین سن 7 تا 10 سال معمولا جذب این ساز میشوند اما در سنهای مختلف واکنش ها متفاوت است.ویولن، سازیست که میتواند به کودکان نشاط ببخشد،
باعث ایجاد خلاقیت در آنان شود .و موسیقی با ویولن می تواند روح کودکان را با دنیای هنر آشنا کند .

مزایای فیزیکی آموزش ویولن به کودکان

با نگاه به ویولونیست ها متوجه میشوید که چندین عضله و ماهیچه به کار گرفته میشود تا یک نت ایجاد شود.برای کودکی که ویولون یاد میگیرد،در بالاتنه انعطاف و قدرت بیشتری به دست می آورد. ویلون نواختن چیزهایی بیش از قدرت نیاز دارد.مهارت ها و ماهیچه ها در طول زمان به صورت طبیعی گسترش میابند،همچنین قدرت انگشتان و بازوها. این یک راه حل برد-برد است!یکی از دیگر نکات قابل توجه طرز قرار گرفتن بدن است . هر استاد ویولونی ، حالت صحیح بدن برای رسیدن به بهترین نتیجه در نواختن ویلون را آموزش میدهد.این میتواند مزایای بزرگی برای کودکان داشته باشد،از جمله قوی شدن ماهیچه های پشت، شانه ها و بازوها.

نشستن یا ایستادن برای نواختن ویولن باعث میشود بازوها و شانه ها وزن ساز را تحمل کنند و همین باعث قوی شدن آنها میشود. به جز ماهیچه ها ، انگشتان هم انعطاف پذیر میشوند.نواختن ویولون، نیاز به حرکات سریع انگشتان دارند. فشردن رشته های ساز باعث قوی تر شدن و یاد گرفتن کنترل و هماهنگی بیشتر بین انگشتان خواهد بود. با این تمرین ها، ممکن است کودک شما احساس درد کند.درد و خستگی بازوها،شانه ها و پشت قابل پیش بینی ست.حرکات کششی کمک میکند این حالت برطرف شود.

تقویت اعتماد به نفس

وقتی کودکی شروع به زدن موسیقی می کند ،و با این هنر در جمعی قرار می گیرد که مشتاقانه به صدای ساز او گوش می کنند …با تشویق خانواده و دوستان خود مواجه خواهد شد  .این تشویق ها باعث افزایش اعتماد به نفس او در کودکی می شود و اثر گذاری آن را در مراحل مختلف زندگی اش خواهد شد .

یک نکته مهم : والدین نباید تمرین ویولون را به یک کار عادی روزمره تبدیل کنند،وقتی کودک به اجبار کاری را بدون لذت انجام میدهد بر روی علاقه و یادگیری او تاثیر منفی میگذارد.به جای آن ، بین لذت بردن و کارآمدی تمرین،تعادل ایجاد کنید.تشویق کردن و نشان دادن اینکه کودک چقدر پیشرفت کرده است،یکی از راه های ایجاد انگیزه برای تلاش بیشتر است.مراقبت از یک ساز مانند مراقبت از حیوان خانگی ست.

یک کودک با مراقبت از ساز خود مسئولیت پذیری را یاد میگیرد.تمیز کردن و در محفظه مناسب نگه داری کردن از مهمترین راه هایی ست که از ویلون محافظت میکند.این موارد ممکن است برای والدینی که نمیتوانند باور کنند فرزندشان قادر است به این موفقیت دست یابد، عجیب باشد.یاد گرفتن یک ساز جدید آسان نیست چالش های فراوانی در خود دارد.اما ما تضمین میکنیم که نتیجه ای که به دست می آید ارزشش را دارد از هر کسی که ساز مینوازد بپرسید، خواهد گفت که نواختن استادانه یک قطعه لذت فراوانی دارد.

چرا ویولن سخت ترین ساز است؟

نواختن ویولن کار آسانی نیست. نوازندگان ویولن باید انگشتان خود را وادار به انجام انواع حرکات عجیب و غریب کنند و ساز خود را طوری نگه دارند که غیرطبیعی به نظر برسد. بسیاری از مردم سال ها تمرین می کنند تا از اصول اولیه عبور کنند. جای تعجب نیست که بسیاری از مردم می گویند این یکی از سخت ترین سازهاست! اما، چرا نواختن ویولن اینقدر سخت است؟

یکی از دلایلی که ویلن را جزسخت ترین ساز در دسته سازهای زهی می کند شما علاوه بر داشتن تمرکز بر انگشت گذاری باید روی آرشه هم کنترل داشته باشید.اما مهمترین دلیل سختی این ساز اینه که شما باید صدای ساز را تولید کنید و با کوچکترین اشتباه صدای ساز تغییر می کند.

چالش در شکل و استایل نوازندگی

استقامت شما هنگام یادگیری نواختن هر نوع ساز بسیار مهم است. هنگام شروع  نوازندگی ویولن، حالت دست، زاویه بازو، ارتفاع، قرارگیری سر و سایر موقعیت های بدن مورد تاکید قرار می گیرد زیرا آنها در توانایی شما در یادگیری و نواختن صحیح نقش اصلی دارند. به طور طبیعی  با پیشرفت، سبک خاص خود را وارد خواهید کرد. همین اصول در ورزش و سایر فرم های تربیت بدنی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از این مشکلات رایج شامل موارد زیر می شود:

  • خم شدن بدن در هنگام نوازدگی
  • کج شدن و پایین آمدن ویولن به سمت زمین، به دلیل اینکه وزن ویولن به صورت متعادل روی شانه های شما قرار نگرفته است.
  • چسبیدن آرنج دست چپ به بدن
  • هر حالتی که باعث سفت شدن بدن و جلوگیری از حرکت آزادانه باشد.

 مشکلات هنگام نوازندگی ویولن

این مشکلات (violin mistakes) اغلب شامل درست نبودن شکل انگشتان و کندی حرکت ها و تکنیک های نواندگی است. برخی از موارد رایج عبارتند از:

  • فشار بیش از حد بر روی انگشت یا بلند کردن زیاد انگشتان
  • مچ دست چپ ویولن را لمس  کند ، یا در مقابل گردن فشرده می شود. بعداً ، وقتی در موقعیت های بالاتر و پیشرفته تری نوازندگی می کنید ، مچ دست شما با ویولن تماس می گیرد اما در اوایل اینطور نیست.
  • انگشتان دست (سمت چپ) خود را به هم چسبانده باشید. برای اجرای تکنیک باید انگشتان شما نرم باشد.
  • قرار دادن نادرست انگشت اول. این مسئله باعث ایجاد مشکلات طاقت فرسا می شود. انگشت اول شما باید به عنوان لنگر همه انگشتان را نگه دارد.
  • عدم استفاده از کل طول آرشه ، به خصوص انتهای آرشه. شما باید یاد بگیرید که با استفاده از 100٪ آرشه نوازندگی کنید.
  • انگشت گذاری و فشار دادن سیم به صورت محکم و با فشار. انگشتان باید به آرامی روی سیم قرار بگیرند.

نادیده گرفتن سرعت، زمان بندی و سایر نکات موسیقی. در تمرین قطعات و یادگیری در ابتدا نواختن فقط نت به تنهایی بدون توجه به ریتم موسیقی یکی از رایج ترین اشتباهات هنرجویان است. از آنجا که دستور کار موسیقی سرعت ، بلندی صدا ، مفصل بندی ، بیان ، زمان بندی ، انگشت ، تولید تن ، استفاده از ویبراتو و بولینگ را دیکته می کند. عدم توجه به موسیقی و ریتم از همان مراحل ابتدایی باعث می شود که کل روند تمرین اتلاف وقت باشد.

مشکل کوک نبودن ویولن

ویولونی که کوک نباشد مانند یک ساعت بدون باتری است و عملا برای نوازندگی و تمرین کارایی ندارد. بیاری از هنرجویان مبتدی برای کوک کردن ویولن دچار مشکل می شوند و تنظیم سیم و چرخاندن گوشی ها برای آن ها سخت است.
هر بار که تمرین می کنید ، مطمئن شوید که ویولن شما کوک است. این به شما کمک می کند تا گوش خود را برای شنیدن صدای صحیح آموزش دهید  به علاوه باعث می شود صدای ویولون شما بسیار بهتر باشد و گوش شما را هنگام نواختن اذیت نکند.

مناسب نبودن سایز و وزن ویولن برای بچه ها

کوکانی که در سنین پایین تر نوازندگی ویولن را شروع می کنند ممکن است اندازه و یا وزن ساز مناسب جسه و سن آن ها نباشد. سنگینی ساز و بزرگ بودن ویولن کودک را زود خسته می کند و به دلیل بزرگ بودن دسته یاز نسبت انگشتان کودک، نوازندگی سخت می شود. ویولن در 9 سایز مختلف ساخته می شود که برای سنین پایین تر با توجه جسه و توانایی کودک باید سایز مناسبی انتخاب شود تا کودک به راحتی به اجرای تمرین موسیقی بپردازد.

برچسب ها: بدون برچسب

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *