نقش موسیقی در تقویت نظم
قبل از پرداختن به موضوع فواید موسیقی بر کودکان و نقش اساسی آن در تقویت نظم به این مورد توجه داشته باشیم که داشتن یک فرزند باهوش آرزوی هر پدر و مادری است. خیلی ها اعتقاد دارند که هوش کودکان یک اتفاق ژنی است. عده ای دیگر از والدین با استفاده از کلاس های کمک آموزشی و صرف هزینه های هنگفت می خواهند فرزندشان را تبدیل به یک نابغه نمایند. اما یک راه میانبر دیگر هم وجود دارد. که مطالعات مختلف آن را به اثبات رسانده است. و آن راه میانبر و سریع برای نابغه شدن فرزندتان چیزی جز موسیقی نمی باشد.
هوش و موسیقی
تحقیقات نشان می دهد گوش دادن به موسیقی کودکان را باهوش تر می کند. این بدان معنا است که اگر کودکان را از سنین کم در معرض موسیقی قرار دهید به روند رشد ذهنی آن ها کمک بسزایی کرده اید.
موسیقی و بازی از مواردی هستند که در درمان بعضی از اختلالات روحی و روانی کودکان مؤثر واقع می شوند. موسیقی درمانی در کودکان باعث تغییر در خلق و خو می شود. و زمینه بهبود رفتارهای فردی، اجتماعی، اعتماد به نفس، و حتی درمان لکنت زبان و افزایش هوش آنان خواهد شد.
تقویت ذهن از فواید موسیقی بر کودکان
موسیقی قادر است مهارت های حرکتی و ادراک فضایی کودکان را تا حد زیادی افزایش دهد. تحقیقاتی که در زمینه روانشناسی موسیقی کودک انجام شده است، نشان داده است که موسیقی رابطه خوبی بین اعضای مختلف حسی و حرکتی ایجاد می نماید. از جمله فواید موسیقی بر کودکان اینکه قادر است اعضای مختلف بدن را هماهنگ کند. و مهارت های کودک را بالا ببرد.
نقش موسیقی در نظم کودک
افزایش ضریب هوشی یا آی کیو، با آموختن موسیقی در طولانی مدت ۷ امتیاز به میزان IQ یا ضریب هوشی اضافه می کند. در حالی که آموزش هنرهای نمایشی ۳ تا ۴ امتیاز به ضریب هوشی کودکان می افزاید.
آموزش یک ساز موسیقی می تواند در بهبود رفتار، حافظه و دانش عمومی کودکان تاثیر مثبت داشته باشد. موسیقی باعث توسعه و بزرگتر شدن قسمت چپ مغز کودکان می شود. و همچنین حافظه کودکان را تا ۲۰ درصد افزایش می دهد.
تمرینات گروهی موسیقی، هماهنگی با یکدیگر و مهارتهای اجتماعی را به کودکان می آموزد. محققان معتقدند زمانی که یک فرد به آهنگ مورد علاقه اش گوش می دهد. حال بهتری پیدا کرده و به همین دلیل سبب بهبود کارایی فرد می شود.
موسیقی در یادگیری عمیق و ماندگار تاثیر فراوانی دارد. و باعث تقویت و رشد ذهنی می شود.
تاثیر موسیقی بر یادگیری
همه افراد می توانند مفاهیم مختلفی را بیاموزند. اما اینکه شخصی نابغه نامیده شود به خاطر سرعت یادگیری او می باشد که موسیقی دقیقا روی سرعت یادگیری تاثیر دارد.
در نهایت، با توجه به اثرات مثبت یادگیری موسیقی و همچنین با توجه به اینکه دوران کودکی نقشی حساس و تعیین کننده در زندگی آیندهی فرد دارد. و در این دوران یادگیری افراد در بالاترین درجه است. از آموزش موسیقی به کودکان خود غافل نشوید.
فواید موسیقی بر کودکان
آموزش موسیقی کودک به تخصص و تجربه نیاز دارد. اگر می خواهید از این دو در آموزشگاهی با محیط مناسب بهره مند شوید، هر اندازه زمانی که کودکان به یادگیری موسیقی اختصاص می دهند بیشتر باشد، به همان نسبت قدرت شنیداری آن ها نیز تقویت خواهد شد. و از فواید موسیقی بر کودکان که به یادگیری موسیقی به کودکان نظم و برنامه ریزی دقیقی می دهد. می توان اشاره کرد. و این نظم در طول دوران تحصیل کودکان برای بهبود عملکرد آن ها موثر است. و نتایج خوبی را می توان مشاهده نمود.
تاثیر شگفتانگیز موسیقی بر روان کودک
گوش دادن به موسیقی یکی از لذت های ساده زندگی می باشد که موجب ایجاد حس طراوت و آرامش درونی می شود. به طور ویژه، در تحقیقات مشخص گریده است موسیقی استرس کودکان را کاهش می دهد. در حقیقت موسیقی می تواند میزان «هورمون استرس» یا «کورتیزول» را بکاهد. برخی اوقات می توان از موسیقی بعنوان یک تکنیک درمانی جهت افزایش آرامش و کاهش استرس کودکان استفاده نمود. در حقیقت خاصیت آرامبخشی موسیقی یکی از اصلی ترین فواید موسیقی برای کودکان می باشد.
علاوه بر این همه ما می دانیم که کلمات بیشتر راهی هستند که احساسات خود را توسط آنها بیان می نماییم. تحقیقات نشان می دهد که موسیقی شاد و با کیفیت می تواند با تاثیر مثبت بر خلق و خوی کودک یک خروجی مناسب جهت بروز احساسات فراهم نموده و غم و افسردگی را از او دور نماید. بروز احساسات گاها می تواند برای بچه ها سخت باشد، ولی همین موضوع توسط آهنگ احتمالا آسان تر باشد. در نتیجه موسیقی می تواند بعنوان جایگزینی در نظر گرفته شود که توسط آن کودکان، احساسات خود را بیان نمایند.
جمع بندی
به طور کلی می توان گفت قرار گرفتن کودکان در دنیای موسیقی، چه موسیقی را بنوازند چه گوش دهند، تاثیرات بسیار مثبتی بر قدرت شنیداری آن ها دارد. محققی به نام دونالد هاگس که در زمینه روانشناسی موسیقی کودک فعالیت دارد، در این مورد می گوید ” هیچ چیزی مانند موسیقی نمی تواند همه بخش های مغز را فعال نماید.”
هنگامی که کودکان با موسیقی آشنا می شوند، به طور همزمان قسمت های زیادی از مغز آن ها تقویت می شود. کودکانی که با موسیقی سر و کار دارند، قدرت شنیداری شان نیز تا حد زیادی افزایش پیدا می کند. و در نتیجه مهارت های زبان آموزی آن ها نیز رشد می کند.
اجرای کنسرت تابستان ۹۸