رنگ آمیزی روی سفال

رنگ آمیزی روی سفال

هنگامی که سفالگران می خواهند جلوه ای به سازه های سفالی خود بدهند به رنگ آمیزی روی سفال روی می آورند . از این رو تکنیک ها و روش های مختلفی برای رنگ کردن سفال مورد استفاده قرار می گیرد .

رنگ آمیزی روی سفال

تاریخچه سفالگری به سال های بسیار دور بر می گردد و اولین مجسمه سفالی که در کشور جمهوری چک پیدا شده به بیست و هشت هزار سال قبل از میلاد بر می گردد . از دوره های بسیار دور تا کنون انسان ها با پختن ظروف در کوره ، انواع گلدان ها و ظروف سفالی را می ساختند . از این رو همیشه هنر سفالگری و ساخت ظروف سفالی محبوبیت بسیار زیادی در بین جوامع بشری داشته است . در طول دوران با توجه به اهمیت انسان ها به هنر و زیبایی ، آثار مختلف نقاشی های روی سفال نیز خلق شده است . رنگ آمیزی روی سفال یکی از همین هنرهای زیباست . در ابتدا این نقاشی ها بسیار ساده بودند و با تکنیک ها و ابزارهای اولیه روی قطعات سفالی ترسیم می شدند . اما به تدریج با گسترش توجه انسان ها به هنر و نقاشی و ارتقای تکنیک های هنر نقاشی و طراحی در بین انسان ها ، نقش و نگارهای مختلفی روی قطعات سفالی ترسیم شد و نقاشی هایی از حیوانات ، گیاهان و حتی تصویر انسان ها و الهه ها روی سفال ها ترسیم شدند . آموزشگاه موسیقی کودک شاهبازی کارگاه ساخت طبلک و رنگ آمیزی روی سفال را برای کودکان برگزار می کند .

رنگ آمیزی روی سفال چیست ؟

رنگ آمیزی روی سفال

نقاشی کردن روی سفال

از نکاتی که باید در رنگ آمیزی سازه های سفالی باید به آن توجه کرد این است که باید بدانیم چه نوع سفالی برای هنر نقاشی روی سفال ایده آل تر است و باید قطعه سفالی مورد نظر تحت چه شرایطی پخت شده باشد. نکته بعدی انتخاب نوع رنگ ها و نحوه اعمال آن ها روی کار است . رنگ ها و نحوه اعمال آن ها باید به صورتی باشد که روی کار ثابت بمانند ، پوسته پوسته نشود و تحت شرایط مختلف دچار فرسودگی نشوند . نکته مهم بعدی این که انتخاب روش ها و تکنیک ها تا حدودی نیز به این بستگی دارد که آیا قطعه سفالی مورد نظر تنها جنبه هنری و نمایشی دارد یا قرار است از آن قطعه به صورت کاربردی استفاده شود . در دسترس بودن روش ها ، آسان بودن و قابل اجرا بودن شان با توجه به میزان امکانات و دسترسی ها و مواردی از این دست نیز در انتخاب روش های مختلف نقاشی روی سفال تاثیر خواهند داشت . از روش های رنگ آمیزی روی سفال می توان به نقاشی زیر لعابی ، نقاشی اکریلیکی روی سفال ، تکنیک لعاب ، رنگ های سرامیکی ، رنگ های اسیدی ، تکنیک اسلیپ اشاره کرد . در کنار این روش ها ، ابزارهای مورد استفاده برای نقاشی روی سفال نیز با توجه به نوع تکنیک انتخابی و شیوه انجام کار تعیین می شود . مراحل انجام کار نیز در هر یک از روش ها بر اساس ماهیت رنگ ها و تکنیک انتخابی متفاوت خواهد بود. در بخش بعدی مراحل رنگ آمیزی روی سفال را توضیح خواهیم داد .

مراحل رنگ آمیزی

باید بدانیم بستر سفالی در واقع بوم نقاشی ما به حساب می آید و از این رو باید به خوبی آن را پرداخت کنیم . ابتدا سطح سفال خود را به خوبی و به کمک سمباده‌ ای نرم ، یک دست می کنیم . سپس با اسنفجی خیس آن را تمیز می کنیم . زیرسازی بخش مهمی از هنر نقش زدن بر سفال است که در کیفیت نتیجه‌ي نهایی کار ما تاثیر زیادی می‌ گذارد و باعث می‌ شود رنگ‌ ها درخشان و زیبا به نظر برسند . هم‌ چنین از خوردگی رنگ توسط سفال هم جلوگیری می‌ کند . زمانی که می‌خواهیم از گواش و اکرولیک برای نقاشی روی سفال استفاده کنیم ، بهتر است به سراغ زیرسازی با چسب چوب برویم . به این صورت که ابتدا چسب چوب را با مقداری آب رقیق می‌ کنیم و با قلمویی به طور کامل بر همه‌ جای سفال لایه‌ای می‌ کشیم و اجازه می‌ دهیم تا به خوبی خشک شود. بعد از خشک شدن لایه‌ی چسب چوب بار دیگر سطح چسب چوب را سمباده می‌ زنیم . پس از اتمام و خشک شدن زیر سازی ، با مداد و به کمک کاغذ کاربن طرح مد نظر خود را به دقت بر روی سفال منتقل می کنیم . بعد از انجام رنگ آمیزی روی سفال به طور کامل ، اجازه می دهیم تا کار به طور کامل خشک شود.

افزودن دیدگاه

Your email address will not be published. Required fields are marked *