موسیقی پاپ
اگر با سبک های موسیقی مختلف آشنایید، بدون شک نام سبک پاپ را بارها شنیده اید. این سبک یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین ژانرهای اصلی موسیقی است. و تعداد زیادی هنرمند در این سبک فعالیت می کنند. موسیقی پاپ از اواسط دهه ۱۹۵۰ در انگلستان و آمریکا شروع به شهرت یافت و در مدت کوتاهی توانست توجه بسیاری را به خود جلب کند. اگر قصد یادگیری یکی از سبکهای موسیقی را دارید، در این مطلب ما را همراهی کنید تا با ویژگیهای موسیقی پاپ آشنا شده و با دید گسترده تری در مورد انتخاب سبک اقدام کنید.
لازم به ذکر است که در دهه ۱۹۶۰، موسیقی پاپ و موسیقی راک به جای یکدیگر در استفاده قرار می گرفتند و تا حدی اشتراکاتی از سبکهای مختلف مانند راک، جاز و بلوز را هم شامل میشدند. اما با گذشت زمان، تمایزهایی بین سبکهای مختلف برقرار شد و آنها به سبکهای جداگانه تبدیل شدند.
ویژگی های موسیقی پاپ
در اینجا به منظور به دست آوردن یک درک جامع تر و چشماندازی وسیعتر از تفاوتهای دو سبک موسیقی را بررسی میکنیم. در نظر داشته باشید که آشنایی جامع با ویژگیهای این دو سبک به شما کمک خواهد کرد تا به صورت کامل با آنها آشنا شوید. در زیر، ویژگیهای این دو سبک را بررسی مینماییم:
۱. سبک موسیقی پاپ:
- متمرکز بر روی آهنگها و ملودیهای قوی و آوازهای طنیندار.
- تاکید بر موضوعات عاطفی، عشق، زندگی شهری و روابط انسانی.
- توجه ویژه به قابل رقابت بودن و پذیرفته شدن در بازار موسیقی.
- استفاده از تکنولوژی و صداهای الکترونیکی برای تولید صداهای نوآورانه.
- استفاده از ریتمها، ضربها و آرانژمانهای شاد و جذاب.
۲. سبک موسیقی راک:
- تمرکز بر روی موسیقی سنگین، قدرتمند و انرژیبخش با استفاده از گیتارهای الکتریکی و درامهای پرقدرت.
- شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را در بردارد و به عنوان وسیلهای برای بیان اندیشهها و سخنگویی درباره مسائل اجتماعی استفاده میشود.
- تمرکز بر استعراض، اعتراض، افکار بلندمدت و موضوعاتی مانند آزادی و تغییرات اجتماعی.
- استفاده از ریتمهای سریع و قوی، سولوهای گیتاری شیدایی و صداهای غلظتزا.
- تمایل به اجراهای زنده و پرشور بر روی صحنه.
با آشنایی به این ویژگیها، میتوانید دید گستردهتری نسبت به تفاوتها و چشماندازهای متفاوت این دو سبک موسیقی را بدست آورید.
نداشتن مخاطب خاص
سبک هایی نظیر فولک، کلاسیک و بومی مختص جغرافیای خاصی هستند و تنها عده خاصی از مردم به آن گوش می دهند؛ اما سبک پاپ بدون وابستگی خاص به جغرافیا و مکان برای تمامی افراد جذاب و گوش نواز است.
بدون پیچدگی و آزادی عمل
دلیل محبوبیت سبک پاپ و سادگی آن که میتواند جذب افراد با تمام سلیقهها باشد، بیان می شود:
یکی از دلایل اصلی پرطرفداری و محبوبیت سبک پاپ، سادگی آن است. این سبک موسیقی به دلیل عدم داشتن هارمونیهای پیچیده، قابل فهم و آسان است. این سادگی باعث میشود که پاپ قادر به ارائه آزادی عمل بیشتری باشد و به همین دلیل افراد زیادی با تمام سلیقهها میتوانند از آن لذت ببرند.
پاپ با آهنگها و ملودیهای قوی و آوازهای طنیندار خود، به راحتی درک و استرس کمتری را برای شنوندگان به ارمغان میآورد. متنهای پاپ نیز بیشتر در مورد عشق، زندگی شهری و روابط انسانی هستند که موضوعاتی جذاب و قابل ارتباط با بسیاری از افراد هستند.
علاوه بر این، پاپ به صورت گسترده در صنعت موسیقی و بازار موسیقی تجاری تولید میشود. این سبک موسیقی بیشتر به عنوان یک سازماندهی کسب و کار در نظر گرفته میشود و در نتیجه توجه ویژهای به پذیرش و محبوبیت در بین مخاطبان دارد.
با توجه به این ویژگیها، سبک پاپ به آسانی میتواند تمامی افراد با سلیقهها و سنین مختلف را جذب کند و باعث شود که ارتباط گستردهتری بین افراد برقرار شود.
دارای طول قطعاتی کوتاه
قطعات موسیقی پاپ، به علت اینکه بسیار کوتاه و محدود هستند، نمیشوند، به همین دلیل افراد با گوش دادن به آنها حس بسیار خوبی را تجربه میکنند. در واقع، در بسیاری از موارد، قطعات پاپ از 32 میزان بیشتر نمیشوند، اما این محدودیت، به جذابیت آنها افزوده می کند.
مدولاسیون و گام
برای جلوگیری از یکنواختی و خستگی در موسیقی، از تغییر مدولاسیون و گام های بسیار کوچک استفاده می شود. این استراتژی به طور کلی جلوی تکرارهای خسته کننده و ناخوشایند را می گیرد.
غمگین بودن
بر اساس پژوهشی که صورت گرفته است، مشاهده شده است که در طی سالهای گذشته، موسیقی پاپ در حالت کلی به سمت بیشتر نمایش دادن احساسات غمگین متمایل شده است. به عبارت دیگر، ریتم و ملودیهای شاد و قابلیت رقصیدن در موسیقی پاپ به صورت بسیار کمتری یافت میشود.
تاثیر ریتم
یکی از عوامل مهم و سازنده در پاپ ریتم بوده و یک قطعه پاپ در اکثر موارد توسط دو گروه مختلف ساز نواخته می شود، به عنوان مثال کیبورد و یا پیانو به همراه ساز گیتار برای ایجاد آهنگی دل نشین و پاپ به کار می رود.
تاریخچه موسیقی پاپ
سال 1960
در سال 1960 موسیقی پاپ محبوبیت بسیار زیادی در میان افراد به خصوص جوانان به دست آورد و در آن زمان با رونمایی از رادیوهای قابل حمل، دسترسی به موسیقی در میان جوانان بیشتر شد؛ سپس این سبک در سواحل کالیفرنیا توسط گروه های موسیقی مانند پسران ساحل روی کار آمد. در این دوران گروه راک و پاپ انگلیس به صورت کاملا محسوسی موسیقی پاپ آمریکا را تحت تاثیر قرار داد و گروهی انگلیسی به اسم بیتلز که در زمینه پاپ فعالیت می کرد، در این دوره توانست انقلابی عظیم در موسیقی پاپ به وجود آورد و بتواند تا سالیان سال به صورت محبوبی در بین افراد وجود داشته باشد. این آلبوم به عنوان پرفروش ترین آلبوم در دنیا به شمار می رود.
سال 1970
در دههی ۱۹۷۰ شاهد برخی از ویژگیهای جالب موسیقی پاپ بودیم. در این دوران، سبکهای فرعی از پاپ بوجود آمد که با سایر سبکها مانند راک و سایر سبکها ترکیب شد و یک سبک جدید و پرطرفدار به وجود آورد. در این زمان، گروههایی مانند چیپ تریک و رمانتیک ها به موسیقی پاپ مشغول شدند. همچنین، سبک کانتری نیز یکی دیگر از سبکهای رایج در آن دوره بود که در زیرمجموعهی پاپ قرار میگرفت. خوانندگانی مانند التون جان، گروه جکسون و … در دههی ۷۰ فعالیت خود را آغاز کردند و بین مردم به محبوبیت رسیدند.
سال 1980
در دههی مورد نظر به دلیل رواج فناوری ضبط دیجیتالی در صنعت موسیقی، موسیقی پاپ به شدت رشد کرده و اثراتی که با استفاده از ابزارهای الکترونیکی ایجاد میشد، به سبک نوینی تبدیل شد. بدون شک، نام “مایکل جکسون” به عنوان پادشاه موسیقی پاپ به گوش شما رسیده است. وی با انتشار موزیک ویدئوی اهنگ “تریلر”، در کتاب گینس به عنوان موفقترین آهنگ ثبت شده است.
سال 1990
در این دوره نیز موسیقی پاپ از شهرت زیادی برخوردار بود و خواننده هایی مانند بریتنی اسپیرز توانسته بودند در این سبک فوق العاده بدرخشند.
سال 2000
اگر بخواهیم به خواننده های اروپایی و آمریکایی این دهه اشاره کنیم، افرادی مانند ریحانا، لیدی گاگا و…. را می توانیم نام ببریم.
- سبک های فرعی پاپ
- راک پاپ
- پاپ رپ
- سینث پاپ یا تکنو پاپ
- پانک پاپ
- کانتری پاپ
- پاور پاپ
- پاپ پروگرسیو یا پیشتاز
کلام آخر
موسیقی پاپ به عنوان یکی از سبکهای محبوب و پرطرفدار در نظر گرفته میشود. این سبک اصالت خود را از دهه ۱۹۶۰ در کشورهای اروپایی به دست آورده و با گذر زمان با سبکهای متنوعی مانند راک ترکیب شده و به صورت مدرنتری مطرح شده است. در این مقاله ویژگیهای اساسی موسیقی پاپ را به طور خلاصه بررسی کردهایم. در صورتی که شما قصد یادگیری یک ساز و انتخاب یک سبک موسیقی دارید، میتوانید با توجه به این موارد، سبک پاپ را انتخاب کنید. البته اگر این سبک با سلیقه شما مطابقت ندارد، میتوانید به سایر سبکها روی آورید.